Το ΣΤ2 του 39ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου σας καλωσορίζει στη σελίδα του!

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Κοσμοϊστορικές αποκαλύψεις: Υπάρχει τρεχούμενο νερό στον Άρη



 ΠΗΓΗ: BBC
Σε ειδική συνέντευξη τύπου προχωράει αυτή την στιγμή η NASA η οποία  ανακοινώνει σε όλο τον πλανήτη μια κοσμοϊστορική ανακάλυψη στον πλανήτη Άρη. Σύμφωνα με τους ερευνητές, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών εντοπίστηκαν ίχνη από τρεχούμενο νερό και ειδικότερα ενυδατωμένα άλατα, που προκαλούνται μόνο από την ύπαρξη αλμυρού νερού.
Η συνέντευξη Τύπου μεταδίδεται ζωντανά σε όλο των πλανήτη μέσω διαδικτύου, ενώ εκτός από τους δημοσιογράφους που θα παρευρίσκονται, ερωτήσεις θα μπορούν να κάνουν και οι πολίτες μέσα από το hashtag #AskNasa στο Twitter.
 Σύμφωνα με εικόνες που καταγράφηκαν από δορυφόρο τα ίχνη με πλάτος πέντε μέτρων και μήκος 100 μέτρων αλλάζουν κατά τη διάρκεια των πιο θερμών μηνών, ενώ «σβήνουν» όταν οι συνθήκες είναι πιο ψυχρές.
 Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές τα ίχνη αυτά είχαν παρατηρηθεί για πρώτη φορά το 2010, καθώς οι επιστήμονες είχαν εντοπίσει πως στην επιφάνεια του πλανήτη έρεε αλμυρό νερό, το οποίο όταν όταν χαμηλώνει η θερμοκρασία στεγνώνει και δημιουργεί «λωρίδες» μήκους μέχρι και 100 μέτρων.







 ΠΗΓΗ: Alfavita

2 σχόλια:

  1. Τέλειο για αυτό θέλω να γίνω αστρονόμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυρία χάρηκα πολύ που έγινε ολο αυτο στο Αρη γιατί έγραψαν σε κάποια σαιτ ότι μπορεί να υπάρχει και ζωή αλλα εγω δεν το πολυ πιστεύω γιατί εκει διάβασα οτι έχει - 20βαθμους οπότε είναι απίθανο.

    Βασω

    ΑπάντησηΔιαγραφή