Το ΣΤ2 του 39ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου σας καλωσορίζει στη σελίδα του!

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Το ηλιακό μας σύστημα

Το ηλιακό μας σύστημα
 
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

 Παρουσιάζεται το ηλιακό μας σύστημα με τις τροχιές των πλανητών και τον χρόνο περιφοράς τους σε σχέση με της γης.


ΒΡΙΣΚΩ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΜΟΥ ΣΕ ΑΛΛΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΣΩΜΑΤΑ 
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ


ΗΛΙΟΣ -  ΓΗ - ΣΕΛΗΝΗ

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

Η προσελήνωση του Απόλλων 11 (video)

 

 

Από τη Γη στη Σελήνη -  Τα πρώτα βήματα (video)

 
 
Το video αναφέρεται στους πρωτοπόρους που με τα πειράματα και τις ανακαλύψεις τους άνοιξαν το δρόμο για την εκτόξευση του πρώτου πυραύλου στο διάστημα. Πατέρας της πυραυλικής θεωρίας θεωρείται ο Konstantin Tsiolkovsky, ενώ ο Αμερικανός φυσικός Robert Goddard έκανε τη θεωρία πράξη κάνοντας πειράματα με πυραύλους. 

Η κατάκτηση της Σελήνης (video)

Το video  αναφέρεται στην κατάκτηση της Σελήνης. Περιέχει τις συγκλονιστικές στιγμές όπου οι Αμερικανοί αστροναύτες Amstrong και Aldrin πάτησαν το πόδι τους στη Σελήνη στις 20 Ιουλίου 1969 με την αποστολή Apollon 11. Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας που σημειώθηκε αυτό το σπουδαίο επίτευγμα.   

Περπατώντας στη Σελήνη (video)


Το video αναφέρεται στις αποστολές προσεδάφισης στη Σελήνη που ακολούθησαν την πρώτη επιτυχημένη προσπάθεια το 1969. Εδώ η πρωτιά ανήκει στους Αμερικανούς οι οποίοι σημείωσαν τεράστια πρόοδο στην ανάπτυξη της διαστημικής τεχνολογίας, ενώ οι Σοβιετικοί μετά το θάνατο του Sierguei Koroliof, εμπνευστή του διαστημικού προγράμματος δεν σημείωσαν μεγάλες επιτυχίες. Οι αποστολές συγκέντρωσαν σεληνιακά δείγματα τα οποία έδωσαν πληροφορίες, τόσο για τη δημιουργία της Σελήνης από τη σύγκρουση ενός πλανήτη μεγαλύτερου από τον Άρη με την αρχέγονη Γη, όσο και για τη σύσταση του εδάφους από το οποίο μπορεί να παραχθεί νερό και οξυγόνο με αποτέλεσμα να είναι δυνατή στο μέλλον η εγκατάσταση αυτόνομων σεληνιακών βάσεων. Από το 1972 η Σελήνη παραμένει χωρίς επισκέπτες.

Πρωτοπόροι του διαστήματος (video)
 

Το video αναφέρεται στην κατάκτηση του διαστήματος. Η έναρξη της διαστημικής εποχής έγινε από τη Σοβιετική Ένωση στις 4/10/1957 με την τοποθέτηση του πρώτου τεχνητού δορυφόρου γύρω από τη Γη. Δυο μήνες αργότερα οι Σοβιετικοί στέλνουν στο διάστημα τη γνωστή σκυλίτσα Laika, ενώ μέσα από έναν αγώνα δρόμου με την Αμερική, οι Σοβιετικοί κατορθώνουν να είναι πρωτοπόροι για ακόμα μια φορά επιτυγχάνοντας την πρώτη επανδρωμένη πτήση στο διάστημα το 1961 με το Giouri Gagarin. Οι Αμερικανοί απάντησαν με τα προγράμματα Mercuri και Gemini με επανδρωμένες πτήσεις, ενώ την πρώτη βόλτα στο διάστημα την έκανε για ακόμα μια φορά Σοβιετικός, ο Aleksey Leonof to 1965.

3 σχόλια: