Το ΣΤ2 του 39ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου σας καλωσορίζει στη σελίδα του!

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Η ζωή στην έρημο

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

Στον παγκόσμιο χάρτη παρουσιάζονται οι μεγάλες έρημοι. Στα σημεία ενδιαφέροντος υπάρχουν  πληροφορίες και υπερσύνδεσμοι προς τη Wikipedia. ΒΕΔΟΥΙΝΟΙ


ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ 
Πληροφορίες για τους Βεδουίνους


 Η ζωή μιας οικογένειας νομάδων στην έρημο
Κοιλάδα του φεγγαριού - ΧιλήΈχετε ονειρευτεί ποτέ να πατήσετε στο φεγγάρι; Τότε η Κοιλάδα αυτή είναι ό,τι πιο κοντινό σε αυτή την εμπειρία. Βρίσκεται στην έρημο Ατακάμα της Χιλής και οφείλει το όνομά της στους αμμόλοφους και τους βραχώδεις σχηματισμούς που θυμίζουν την επιφάνεια της Σελήνης. Στο ιδιαίτερο του τοπίου συμβάλλουν και τα μοναδικά χρώματά του, αποτέλεσμα της αντανάκλασης του ηλίου στο αλάτι που υπάρχει στην επιφάνεια της κοιλάδας.

Λευκή Έρημος, Farafra, Αίγυπτος

Σε απόσταση 45 χλμ. βόρεια της πόλης Φαράφρα, νοτιοδυτικά του Καΐρου, βρίσκεται η έρημος Σαχάρα ελ Μπεϊντα γνωστή ως η «Λευκή έρημος». Η άμμος έχει λευκό χρώμα λόγω των πετρωμάτων ασβεστόλιθου και κιμωλίας και τις νύχτες μοιάζει με χιονισμένο τοπίο, λόγω της αντανάκλασης του φωτός. Με τα χρόνια, οι αμμοθύελλες έχουν δημιουργήσει τεράστιους βραχώδεις σχηματισμούς, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακοί σαν πελώρια μανιτάρια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου