Το ΣΤ2 του 39ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου σας καλωσορίζει στη σελίδα του!

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα "Έλα Μαζί μας"



Ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση μυεί τους μαθητές στους χώρους της επιστήμης, της τέχνης, της δημιουργικότητας και του "ευ ζην". Στόχος του προγράμματος είναι να φέρει τα παιδιά κοντά στις επιστήμες και στον πολιτισμό και να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για την ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους.
Άνθρωποι καταξιωμένοι στο χώρο τους (επιστήμονες, καλλιτέχνες, πανεπιστημιακοί) πραγματοποιούν παρουσιάσεις και εργαστήρια στα σχολεία και οι μαθητές έρχονται σε επαφή με διαφορετικά πεδία γνώσης ή προσεγγίζουν κάποια επαγγέλματα μέσω της γνωριμίας τους με τους εισηγητές.


Τη Δευτέρα, 7 Μαρτίου, παρακολουθήσαμε την παρουσίαση " Ο κόσμος των Απολιθωμάτων " και φτιάξαμε τα δικά μας απολιθώματα. Την παρουσίαση έκανε ο κ. Τσουκαλάς Νικόλας - M.Sc. Γεωλόγος. Τον ευχαριστούμε θερμά για την εξαιρετική παρουσίασή του και για το δημιουργικό πρωινό που περάσαμε. 

Ευχαριστούμε πολύ  το Ίδρυμα Ωνάση για την ευκαιρία που μας δίνει να γνωρίσουμε καταξιωμένους επιστήμονες, οι οποίοι θα αποτελέσουν θετικά πρότυπα για τους μαθητές μας. 



Απολίθωμα από τη γνάθο αντιλόπης -  Πικέρμι - 7.000.000 χρόνια πριν


Φτιάχνουμε τα δικά μας απολιθώματα





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου