Το ΣΤ2 του 39ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου σας καλωσορίζει στη σελίδα του!

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Ένας ακούραστος μυς - Η καρδιά


Οι λειτουργίες της καρδιάς και του κυκλοφορικού συστήματος αρχίζουν ήδη από την εμβρυική ζωή. Η καρδιά μας ξεκινά να χτυπά πριν ακόμη γεννηθούμε και εργάζεται ακούραστα σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Κάθε χρόνο η καρδιά μας "χτυπά" περισσότερες από 40 εκατομμύρια φορές για να εφοδιάσει με αίμα τους ιστούς και τα κύτταρά μας. Ανάμεσα σε δύο διαδοχικούς καρδιακούς παλμούς, η καρδιά ξεκουράζεται μόνο μισό δευτερόλεπτο περίπου και σε ένα λεπτό της ώρας μεταφέρει 17 λίτρα αίμα.
    Η καρδιά μας αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά όργανα του οργανισμού διότι εξασφαλίζει αίμα σε όλο τον οργανισμό. Με το αίμα μεταφέρονται στον οργανισμό θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο, ενώ απομακρύνονται τα άχρηστα προϊόντα του μεταβολισμού μας. Χωρίς αυτές τις λειτουργίες ο ανθρώπινος οργανισμός δεν είναι δυνατό να διατηρηθεί στη ζωή.
    Η καλή λειτουργία της καρδιάς μας εξαρτάται και από εμάς. Μερικές από τις συνήθειές μας, όπως η καθιστική ζωή και η κακής ποιότητας διατροφή, επιβαρύνουν τη λειτουργία της. Για να είμαστε υγιείς πρέπει να γνωρίζουμε πώς λειτουργεί η καρδιά μας, από τι κινδυνεύει και ποιες συνήθειές μας συμβάλλουν στη μακρόχρονη καλή λειτουργία της.

Φιλλένια Σιδέρη - Νότα Λαζαράκη


ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ για να δεις πώς είναι η καρδιά



ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
Χρησιμοποίησε το ποντίκι για περιήγηση και επιλογή. Θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένος ο ήχος του υπολογιστή.



ΠΗΓΗ: Φωτόδεντρο


ΠΗΓΗ: Ζερβός Γρηγόρης





ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΡΙΕ!!!


1 σχόλιο: