Το ΣΤ2 του 39ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου σας καλωσορίζει στη σελίδα του!

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Τα μεγαλύτερα ποτάμια και οι μεγαλύτερες λίμνες της Γης

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
Ο παγκόσμιος χάρτης τα μεγαλύτερα ποτάμια του κόσμου. Με κλικ επάνω στα ποτάμια εμφανίζονται σύντομες πληροφορίες και σύνδεσμοι προς Wikipedia και Google Maps.



Πίνακας με στοιχεία για τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια του κόσμου (μήκος, ήπειρος, χώρες που διαρρέουν). Δυνατότητα ταξινόμησης.



ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΛΙΜΝΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ


ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ


Πίνακας με στοιχεία για τις 15 μεγαλύτερες λίμνες του κόσμου (έκταση, βάθος, ήπειρος, χώρες που βρέχονται). Δίνονται πρόσθετες πληροφορίες για τη λίμνη Αράλη. Με κλικ στις επικεφαλίδες των στηλών μπορούν να ταξινομηθούν τα δεδομένα.



Johan Strauss ΙΙ ~ Blue Danube






Το έργο, ο πλήρης τίτλος του οποίου είναι Στον όμορφο γαλάζιο Δούναβη (An der schönen blauen Donau), γράφτηκε το φθινόπωρο του 1866 από τον αυστριακό συνθέτη Γιόχαν Στράους υιό, τον επονομαζόμενο Βασιλιά των Βαλς.

Ήταν παραγγελία του διευθυντή της Ανδρικής Χορωδίας της Βιέννης, Γιόχαν Χέρμπεκ (1831-1877), που ήθελε ένα νέο έργο, γεμάτο ζωντάνια, για να το παρουσιάσει στις καρναβαλικές εκδηλώσεις της πρωτεύουσας των Αψβούργων, με σκοπό να αναστρέψει το βαρύ κλίμα που επικρατούσε στη Βιέννη από την ήττα του αυστριακού στρατού στον «Πόλεμο των επτά εβδομάδων» με την Πρωσία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου